Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 6, 2012

emir zhafran dah 8 bulan setengah

mak bonda bangun awai hari ni
sebab soalan exam masih belum siap
bapak dan anak masih dibuai mimpi
janganlah si anak bangun awai
kang satu kerja mak bonda tak bleh nak buat

sejak keluar wad hari tue
emir zhafran rupanya nak membesar bagai johan
sekarang nie di doktot pakar tue dah start memanjat
kaki aku selalu jadi mangsa panjatannya
kaki baba dia kan kurus melidi halahai
so dia tak layan
kaki mak bondanya memang tough kan
tu yang dia suka memaut
haha

dia masih berjaga untuk menyusu selama 2 kali
time dia selalu pukul 2.30 pagi dan 5.30 pagi
bila la gamaknya dia tak akan bangun menyusu malam lagi eh?

sekarang tido dah kurang
dia asek nak mainnnn je
nak melasak
turun katil diam diam
sampai sikit lagi nak masuk toilet ko tau
dari tilam dia ke tilam kitaorang
dia dah bleh panjat dengan sekelip mata
baruuu je toleh
dah ada atas tilam kitaorang
how clever he is
:))

tido sekarang jam 11 malam
bangun jam 6 pagi
dah macam orang tua
kalau balik dari sekolah
memang aku super penat giler
since dia demam tempohari
memang aku takkan tinggalkan dia tido sorang sorang
atau main di living room sorang sorang

so asek dok melayan dia
dah jarang aku nak memasak
ye la wei
aku balik sekolah jam 4.30 hingga 5
pastue dok melayan si kenit tue main
makan
mandi
tup tup baba dah terpacul depan pintu
memang pukul 9 tue aku dah kedaung penat ya rabbi

kendian gigi si doktot tue dah ada 2 batang yang comei
hehe
aku baru perasan ada lagi 2 batang akan tumbuh
tapi time BF dia tak pernah gigi aku punya lagi
pastue suka mengetap bibir dan gigi dia
pastu tunjuk aksi geram
heh~

sekarang kalau dia tengah main mainan dia
then kalo kita ambik
huish
mengamuk di doktot kecik tu
suara dia ko tau la
macam komando oh
haha

kalau tengok orang yang dia tak kenal
muka dia macam nak makan orang
hahaha
serius giler siap berkerut kening
tapi sekali dia dah kenal
dah macam kenal lama
siap landing manja atas orang tu
anak anak
haha

sukaaaa sangat makan
ko sumbat lah apa pun
pasti dia nganga tanpa rasa sedikit bersalah
suap bubur semangkuk habis
suap roti secawan habis
memang dia adalah pencinta makanan buat masa ini
haha

yang pasti emir zhafran aku nak jadikan dia doktot pakar
buleh?
baru baru nie anak murid aku nak pergi umrah
ko tau aku punya la eksaited
aku suruh dia doakan si kenit nie supaya jadi doktot pakar
muahahaha
usai solat pun camtu jugak
semangat sungguh mak bonda ni bukan?
muahahaha

budak yang sukaaa makan


Isteri Incik Fahmi =p

2 comments:

chempaka said...

masyaalah! masyaallah!! cuteeeeeee

alfiforever said...

cakap sekali anak ini