Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 28, 2012

aku mengejar masa

hoi hoi hoi
aku kembali berlintas langsung dari kediaman mewah aku
muahaha
hidup aku adalah semakin hari semakin penat
kenapa penat?

sebab sejak sejak berpindah ke rumah mewah
nak ke sekolah mengambil masa 15-20 minit
jadi rutin aku menjadi berubah serta merta

kadang kadang aku rasa
kenapa masa cepat berlalu?
boleh tak pause sekejap
haha

sekarang nie zhafran dah start solid food
disebabkan aku adalah bonda yang sibuk
maka every week memang aku akan buat makanan dia
dan letak dalam freezer
so takde la aku nak hegeh hegeh masak hari hari
ini adalah puree buah buahan
bertungkus lumus aku dok blender segala mak nenek buah buah nie
antaranya adalah epal
pisang
epal aku campurkan dengan pisang
betik
lepas aja blend aku kena labelkan
kang aku tak ingat
mana satu epal
mana satu bubur
mana satu pishanggg

zhafran akan makan buah time petang petang
dalam pukul 6-6.30 petang
nampak tak?
AP
tue bukan nama orang mahupun binatang
tu adalah APPLE plas PISHANGG

lepas aja aku buat puree aku masak pula bubur nyam nyam kat zhafran
2 jenis bubur
1-brokoli + kismis + ayam
2-carrot + kismis + ayam + kurma

so pepagi
aku akan bekalkan zhafran dengan sekotak bubur
aku tukar tukar menu
so that dia anak itu tak jemu
hasilnya peti ais rumah aku penuhhhh dengan makanan dan stok ebm zhafran

 tue adalah bubur dan stok ebm zhafran
susu aku dah semakin berkurang
aku sangat sangat berdoa dan berharap
supaya dapat menyusukan zhafran secara sepenuhnya sehingga 1 tahun
(tolong doakan aku)
:)

seronot giler rupanya memiliki anak!
tapi untuk mengandung dan beranak
aku adalah fobiaaaaa
haha


Isteri Incik Fahmi =p

4 comments:

BAIZURA NATASHA said...

Oh dear..i impress dgn u... A good mother.. Siap buat stok mknn bkhasiat lagi..I pray that when i hv kids i akn sewaja u..
Btw,i pray that u dpt menyusu ank u atleast smpi die setahun..

BAIZURA NATASHA said...

Oh dear..kagum i dgn u..siap stock up healthy food fr the baby..hoping that when i hv kids later i akn sewaja u...

harzharun said...

haaaa...nape aku x tfikir....plastik tuk ltk ebm tu leh gak letak food....

ctzainal said...

wah, best nyerr ada anak. hehe.

part fobia mengandung n beranak tu kelakar.hehe :D