Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, July 23, 2011

persediaan bersalin

menangis kau bila tengok tumbesaran ke atas diri ini
sebelum kahwen aku adalah 67 kgs
bila tiga bulan berkahwin berat daku mencecah 80 kgs
stat pregnant berat aku adalah 81 kgs
dan sekarang berat aku adalah 90gs
(menangis bila mengenangkan semua baju dah tak muat,ketat dan sendat!)

sabar bonda
jadi
dalam hati ada taman
bonda sudah berazam
nak kurus
nak vogue kembali

maka bonda telah decide nak beli benda alah nie hari isnin ini
 yang nie aku memang confirm nak beli sebab aku dengar ramai yang sangat berpuas hati dan kembali langsing selepas mengambil benda alah ini
harga aku tanya hari tue after less adalah RM 285.menangis mak enon sebab duit cepat aje mengalir untuk membeli benda alah ini
 yang nie aku konfiden nak shake time pantang sebab dulu aku pernah mencecah berat 80 kgs.kemudian aku cuba shake dan hasilnya memang aku nampak langsing.so,aku akan mengambil HL ini semasa dalam pantang dan shake dua kali sehari.
ini bukan pelangsing punya makanan.nie adalah produk nutrition.so aku sungguh konfident untuk mengambilnya.kos benda nie adalah RM 300
yang nie cikgu cikgu kat sekolah aku memang rekomen pakai pad nie.aku dah beli pad madame tapi nasib baik 20 helai aja.dulu aku pernah kena senggugut yang maha dasat.then aku pernah try pad nie dan akhirnya senggugut tue hilang terus lepas beberapa kali aku memakai pad ini.terbukti berkesan.skrang time berpantang untuk 2 minggu pertama memang aku akan pakai pad nie sahaja untuk mengeluarkan darah kotor.satu pad harganya RM9.60.aku baru beli 2.akan ku tambah lagi 5.

banyaknya kos bersalin beb!
kalau aku jenis berkira
memang aku tak beli semua nie
tapi disebabkan nak kekal langsing selepas bersalin
maka digagahkan juga
aku nie bukan ada ramai duit sangat
alahai...

 Isteri Incik Fahmi =p

4 comments:

~YUN~ said...

dear,yun pn ingt nk makan shake mase pantang nti,besides,orng ckp blh tmbhkan susu bdn,yun da beli nk buat stok nti.. =)

wanie said...

shalin.. shake 2 jenama apa ye.. wani pownnk kuruskan badan nie masa pantang sbb terlalu chumel sgt

dinashuz said...

hii... hehe dina pun b4 kawin pernah mkn herbalife shake... mmg kurus n rasa healthy tp i tell u... mmg duit keluar mcm air beli shake ni tau... sbb one bottle tu tahan 2 minggu lebih jer...but of course it's good for health n baby. dina pun rasanya nanti bersalin lebih kurang sama time dgn shalin... skrg tgh tunggu jer ni... good luck! smoga kita berdua akan melahirkan baby2 yg sihat insyaAllah =)

ellisya said...

emy teringin gak nk try HL punye shake nih..tp rasa mcm tk mampu jek..mahal tuuuuuu...adoi..cmner nk kurus cmni..
set NR ni ade param ngan pilis tu tak ek..tgh mncari set bersalin gak nih..
konpius..byk sgt kt psaran tuh