Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 12, 2011

rezeki baby

suami aku kemain lama ok stadi
dari diploma 3 tahun lebih
then sambung pulak degree
akhirnya 2 minggu lepas tamatlah lelah beliau
haha

kesian sama suami aku
kemain lama lagi belajar
aku dah dekat 2 tahun kerja
dia belajar tak habis habis
nasib baik berjaya tamatkan juga
pengajian dia

perkara yang kami risau adalah pekerjaan
habis merata riti company dia hantar resume
alah..through online ja
adalah sekali dia hantar resume by hand dengan kawan dia
tapi rezeki lebih berpihak kepada kawannya

so kami masih menanti
tiba tiba minggu lepas
semasa kami berada di kelantan
dapat panggilan interview
post sebagai engineer

so khamis lepas aku menemani lah suami ku untuk di interview
cuak bukan main mamat kurus itu
hahaha

alhamdulillah
lepas aja di interview
terus boleh masuk kerja esok
sebabnya company tue memerlukan engineer
situ ada sorang aja engineer

tapi company tue kecik aja
takper
yang penting grab aje apa yang dapat kan
bila dah ada experience
baru leh change to new kilang atau company lain
time tue baru boleh demand gaji

so rutin kami adalah berubah
dan sangat berubah
haha
kalo tak hari hari 24 jam muka dia ja aku hadap
tapi sekarang

dia keluar jam 8 pagi
7.45 malam baru nampak bayang
makan bersama
sembang sembang sikit
dah mengantuk mata mamat tue
no more time to go shopping together
no more wayangs after this
no more temaning me to go to bank
pay all the bills
and what should i do is to be independent mother and wife
hoho

tak per
as long dapat kerja yang halal
ada income setiap bulan
aku tak kesah
asaikan mak enon boleh shoping sakan lepas nie
boleh saving berbukit bukit lepas nie
dah lama mak enon pendamkan hasrat nak bershoping sakan
since aku kan kan kawen dengan student gitu
:p

alhamdulillah
memang betul betul rezeki kau nak
kamu patut bersyukur kerna pabila kamu lahir nanti
kamu berada dalam keadaan yang selesa
cukup pakai minum
mewah sungguh kau nak
bonda dulu kemain susah hidup

semoga Allah sentiasa melimpahkan rezeki ke atas keluarga kita
amin...




tahniah buat suamiku
jangan lupa hujung bulan nie set jamu bersalin dan henbeg guess seketoi ok
dah lama mengidam henbeg guess tue
hahaha




Isteri Incik Fahmi =p

1 comment:

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah...:)