Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, April 10, 2011

sudah 22 minggu

 Alhamdulillah
All praises to Allah
sebab hingga ke saat ini
aku masih sehat
kuat
bertenaga
walaupun tengah mengandung

sampaikan di sekolah
cikgu cikgi risau tengok aku kemain aktif wa lasak
wa-->perkataan arab yang bermaksud dan
haha

perkembangan sekarang

dah hilang rasa letih letih kelepet macam pisang salai
maknanya aku boleh jalankan kelas tambahan sampai pukul 5 petang
attend meeting lama lama pun dah orait
buat spot cek kelas pun kemain hebat
jadinya...syukur kepada Allah
kerana memberi kekuatan yang hebat sehingga kini

pada 2 minggu lepas
berat daku naik mencanak sampai 3 kg
dalam masa sebulan
haha
sebab apa?
sebab mak aku mai nun jauh dari kedah
masak makanan yang lazat
jadinya aku kena ke Klinik Kesehatan 2 minggu sekali

tatapi!
bila timbang minggu lepas
berat dah jatuh sebanyak 300 gram
syabas!
haha
so next check up adalah bulan dopan yo!

sehingga saat ini
aku belum scan baby
haha
saja nak suprisekan diri sendiri
tatapi naluri macam anak lelaki
sebabnya aku tak mampu nak tengaok muka di chermin
muka kusam
mekap la setebai 8 inci
tatap nampak langsung tidak berseri
kalau ke sekolah
selebetnyaaaa aku

dulu sebelum pregnant
baju kemain vogue
sebulan mesti baju lain lain
tapi sekarang
baju kurung semua dah kotat
terpaksa sarung jubah

aku beli jubah hanya 6 helai
harus seminggu dok rotate yang itu aja
hahaha
tudung pulak asai boleh je
mana yang ala ala nak metching
aku belasahhh
haha

selera makan?
jangan kau sebut
lapar sesado
kejap kejap makan
kejap kejap minum
maknanya selera makan aku tidak jatuh sejak awal awal pregnant tempoh hari
badan aku dah macam mak badang
percayalah
sikit lagi buleh jadi ahli bena badan
haha

dulu baju kurung kalau beli kat first lady
saiz adalah M
sekarang?
XXL!
kau buleh?
:p

 mak aku kalau kol
mesti tanya kot kot aku nie tak sehat
sangkaan mak aku meleset sama sekali
sebab aku memang sehat
haha

again
thanks to Allah
sebab beri saya kekuatan
untuk mendidik anak anak bangsa
supaya mereke cemerlang dalam PMR tahun ini
mungkin ini adalah hikmah
kenapa Allah beri aku kesehatan yang baik sepanjang mengandung ini
kalau lah aku tidak sehat
cer bayangkan kelas kelas aku caner?
caner aku nak buat kelas tambahan
kalau tidak sehat
dah la aku pegang kelas PMR 2 kelas
ngeri ngeri

owh
aku kan...
jarang cramp kaki
aku pun tak pasti kenapa
mungkin juga sebab aku lasak naik tangga di sekolah
so kira cam exercise kot kan?
tapi..malam malam sure aku akan lapik bantal supaya tinggi

susu pula bagaimana?
aku jarang minum susu dah sekarang
aku gantikan dengan horlick
hari tue nurse cakap horlick nie bagus
so..aku selang seli kan lah
susu ngan horlick
tapi aku banyak minum horlick

sekian sahaja laporan setakat ini


Isteri Incik Fahmi =p

3 comments:

jihan musfirah musa said...

hai due kiter samerla saya pon dah 22 minggu semoga kiter dan baby sentiasa sihat chat yer..;)

my note said...

Alhamdulilah..., shalin klu nk taw anak lelaki atau perempuan, petua org dulu, klu ader garisan dr ari2 ke pusat maknanyer anak lelaki, klu perempuan garisan hanya di ari2 sahaja.

Lagi satu, klu perut bulat ke hadapan tandanya anak lelaki.

~Yun~ said...

hi dear..another mommy to be blog!bes2!follow n link u!take care k mommy... =)