Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 9, 2011

bertukarrrrr!!!

 bismillahirahmanirahim

dah lama tak jejak jari jemari di sini
hari ini aku adalah MC
sebab apa?
demam ok!
aku adalah jaranggg sekali demam
bila demam
nah~
rasakan sejibik
tertonggeng tonggeng kau

ditambah pulak dengan selera makan yang menjunam turun
langsung tak lalu nak makan apa apa
hoh~
dasat sungguh bukan?

tapi badan tatap menten
gemok gila aku weih skrang
tak percaya?

aku kena bertukar saiz seluar dari XL ke XXXXL
percayalah~
haha
baju baju pulak kirim salam nak pakai baju kurung
semuanya ketat padat sendat
so..terpaksa bertukar lagi membeli jubah
5 helai jubah sudah dirembat
di first lady sahaja
kang kalo aku beli yang mahal mahal
bukan aku nak pakai dah lepas bersalin nanti
:D

itu baru jubah
T shirt dan blouse pulak dah beli 7 helai
dulu saiz 42
sekarang 46 dan 48
kau buleh jadi macam aku?
hahaha

baju pregnant adalah mahal mahal belaka
aku hanya mampu membeli t shirt di jasko sebanyak 2 helai

blouse aku memborong di butik peace
tips nak membeli seluar
asalnya aku membeli seluar di modermum
harga sehelai seluar mengandung adalah RM 59.90
bagi aku yang gaji cenciput nie mahal la kan

so satu hari aku aku ke butik peace
dan harga sehelai seluar yang besar macam giant adalah RM 34 sahaja
so save lah bajet aku
jadilah pembeli yang bijak
:p

barang barang dalam juga semua adalah ketat belaka
so kena beli saiz giant lagi
dasat sungguh bonda shalin
baru mengandung 3 bulan dan membesar bagai johan
hahahaha

orang lain badan dan perut flat lagi
tapi aku???
sudah kembang macam bunga rafflesia yang sangat besar
haha

harap harap anakanda daku sehat cargas dan ceria sentiasa
amin

Isteri Incik Fahmi =p

3 comments:

my note said...

shalin.....
biar sihat dan yg paling penting baby cergas dan cerdas... bukan semua ibu yg mengandung harapkan yg terbaik untuk anak dlm kandungan bukan ????

nuruljannah sukhri said...

biasa la tu.brg2 modernmum mmg mahal.saya dulu pernah kena.beli seluar maternity harga rm70.padahal ada pasaraya hari hari baru rm34..murah gile.separuh harga..nk beli maternity blouse pun pyh.sbb slalu kurang bekenan..perut belum besar sgt walaupun dh 5 bulan.tp badan mmg juara la...hahaha

aDieyZa said...

xpe lah dear, yg penting semuanya sht.. nnti lepas bersalin, ikut pantang betul2 k.. then lps hbs pantang cuba turunkan berat badan balik yer..