Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 23, 2010

bagaimana anakanda saya ini terjadi

 tajuk aku adalah klasik
sebab aku nak jadik BONDA
walla~

dekat FB memang aku diamkan diri
sebabnya terlalu awal untuk aku eksaited atas anugerah Allah yang maha agung ini

kat sini aku nak berkongsi sedikit tips bagaimana aku boleh mengandung

macam nie

awal awal kawen sampai bulan 9 aku memang merancang
tapi...
aku idaklah ambil pil atau suntikan apa apa
just a natural planning

reason adalah time tue aku belom posting
ok fine!

bila dah masuk bulan 10 dan 11
aku totally tidak merancang
so...
biarlah ia berlaku secara semulajadi

tips tips ini aku amalkan sendiri ya

sebelum kahwen aku dah pergi berurut
tanya nenek tue aku ok ke tak
so..nenek tue urut urut dan dia cakap rahim okay!
so fine

selepas berkahwin
aku banyakkan bacaan
bacaan yang aku selalu refer adalah
mengandung.com
alamhamil.com
babycentre.com

tetapi untuk mendapat kesahan yang valid tentang hari subur
aku memang totally refer di BAIBOO.com
its very informative website
so...
selepas period
aku memang cek
time yang palinggggg subur
dan pada hari tersebut berlakulah persenyawaan

oh ya...
kan ada orang cakap selepas BERSAMA
kena tunggu within 5 minutes atau lebih kan
tapi aku tak!
just angkat kaki tinggi tinggi
bentukkan bentuk L
dalam dua minit begitu
then terus basuh

jadiknya..aku yakin dengan kalender dari baiboo.com
sila korang refer yerk

setakat ini itu sahaja
makan?
aku tibai semua
haha
bila dah sedar diri pregnant
aku menjaga pemakanan aku
tapi tak jugak
cuma kopi ngan teh mmg aku stop buat masa nie

dan..setakat nie belom ada apa apa alahan
harap harap ia berpanjangan sehingga tamat trimester 1
amin amin amin ya rabb
sesungguhnya
aku memang takut alahan
huhu

doakan aku
aku sayang korang
mmg korang concern giler
time aku baca comment dari korang
bergenang air mata aku
sob sob sob
sangat terharu

so far laki aku banyak membantu
dia lah yang angkat barang
dialah yang beli nasik
dia lah driver
dan aku?
lenggang kangkong tanam jagung

sebab semalam kannnnn
aku dah ke ikea
dan berjalan dalam ikea tanpa sedar selama 4 jam
uwaaa
terus rasa menyesal dan kesiankan baby
tapi idaklah aku berjalan nan stop
ada jugak stop stopnya
tak menahan la weih tengaok barang2 ikea
dan terus hilang kawalan
dan tak sedar aku adalah mengandung
haha

jadiknya...
bersambung lagi lah kite ye
nanti aku bebel lagi

sekian

yang benar
bonda shalin
=p

 Isteri Incik Fahmi =p

2 comments:

asna cute said...

Alhamdulilah kak! tahniah!! =)) welcome to the club hehe ;D Happy for you!

hanees said...

bonda shalin...thanks 4 ur info....sgt2 berguna utk sy...harap2 lepas ni sy pon dpt good news cam awk....