Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 12, 2010

ahad yang sunyi sepi

hari ini hari ahad
period aku sudah lambat seminggu
haha
apakah?
adakah?
nantikan...
agagaga

sekarang ko tau kan aku di kelantan
lagi beberapa hari gaji
ohyeah!
tidak sabar
nak belanja mak ayah adik makan makan
bawak depa p jalan jalan
biar duit habis
asal aku boleh tengok mereka bahagia
aku pun tumpang senang

start bulan 1
insyallah aku akan bagi RM 400 untuk mak ayah aku
kesian aku tengok depa
biar aku susah
tapi jangan bagi depa susah
kalau tiada aral
aku nak buat part time
tahun depan aku kena kerja keras
harap harap duit yang aku nak bagi kat mak ayah aku adalah konsisten setiap bulan

aku punya tulang empat kerat yang kukuh
depa?
dah tua uols
kesian aku tengok
kerja meniaga kecil kecilan
apalah sangat...
pencen nan ado
duit KWSP pun tinggal sikit aja
ayah aku dulu bukan kerja besar pun
conductor bas aja
dut KWSP pun RM 4000 ja
mak aku plak kerani
ada la dalam RM 30 000
mana nak cukup nak tampung kos yang melambung naik nie...
sekarang mak aku buat kuih dan jual
bangun pukul 4 atau 5 pagi
kesian aku tengok


keluarga aku tak ada tanah
mahupun getah
mahupun rumah besar
atau kereta banyak biji
lagi lagi saham
tapi keluarga suami aku ada

kalau kamu berada di tempat aku
tidakkah kamu merasa cukup rendah diri?
situasi inilah yang membuatkan aku sedih


ipar duai aku pun semua orang senang
ada ladang kelapa sawit
dua dua mak ayah kerja kerajaan
tapi aku?
tidak ada semua itu...
rumah kos rendah aja aset keluarga aku

tidakkah kamu berasa sangat rendah diri apabila mereka memperkatakan macam macam tentang aset yang dimiliki oleh keluarga ipar duai tetapi bila sampai turn aku,hanya ada sebuah rumah kos rendah yang sangat kecik?
pastinya aku sedih

dulu sebelum kawen
selalu aku stress tentang duit
tapi bila dah kawen
aku pun tumpang senang ngan keluarga suami aku
kepala otak aku tenang
tiada lagi masalah duit
masalah aku yang utama since di UIA dulu
adalah DUIT

alhamdulillah
tuhan temukan jodoh dengan suami yang datangnya keluarga yang senang
sekurang kurangnya aku tumpang berasa senang
walaupun aku tak pernah dimewahi dengan duit

cuma...
perasaan rendah diri selalu ada
kadang kadang sedih
dan laju ja ayaq mata nie mengalir

tapi aku kena kuat
kena mohon doa supaya dimurahkan rezeki
rezeki yang halal dan berganda ganda
jadiknya..
aku mengambil inisiatif nak tambah pendapatan
dengan mengajar di pusat tusyen
harap harap tuhan berikan aku kekuatan untuk korbankan weekend aku
semata mata nak cari rezeki yang halal untuk kasi sama mak ayah

doakan aku!

entri emosi mengusik diri menjerat hati dan perasaan

Isteri Incik Fahmi =p

2 comments:

wanie said...

this is cute post :)nnti dpt duit gedebuk bole blanja sakan naa hehe

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Takpelah Shalin...jgnlah sedih sedih...semua yang ada dalam dunia ni dah ditetapkan rezeki masing-masing..jadi tak perlu risau..


Yang lebih penting nak dengar sekarang ni tentang period kamu yang dah lewat seminggu tu..Agagaga!!


Gud Luck dear!