Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 22, 2010

bila mau mengandung?bila bila sahaja.hahaha

sepanjang raya nie
aku kena tempuhi beberapa cabaran
cabaran kali nie sungguh berbeza
jika sebelum ini
tiap kali raya
pasti orang akan bertanya

"bila nak kahwen?"
dijawabnya aku "tahun depan"
bermaksud aku dah kawen tahun nie lah

tatapi...

tahun ini amat sukar
cewah
hahaha

soalan kebanyakan manusia di jaman serba canggih ini

"gemoknya engkau!,dah berisi ke?"

oh aku sangatlah gemok ketika ini
bagai belon yang sedang mencanak naik kepanasannya
kerja aku tak lain tak bukan makan selagi tak mati
hahaha
gemoknya berkilo kilo tambah
tatapi...

laki aku tatap menten
itu yang aku sangat tak puas hati
demmm
hahaha

berbalik kepada soalan tadi
dah berisi ke belom
aku memang berisi
tapi..penuh ngan lemak di sana sini sinun

kami tidak merancang
dengan sebarang pil
ubat ubatan lain
mahupun suntikan okay
kami hanya terancang secara semulajadi
bukan apa uols
aku ada beberapa sebab

antaranya
bagi aku mengajar dulu di sekolah baru beberapa bulan
kekdahnya kalau aku termengandung dalam waktu terdekat nie
reputasi aku di sekolah dah menurun
orang cakap first impression tue fenting
gituuuu

kedua
laki aku tengah belajar
dia baru nak habiskan sisa sisa pengajian dia
lagi satu sem
lagi satuuu semmmm aje
bulan 4 tahun depan habis
bulan 5 mintak mintak dia dah kerojer
amin...

ikutkan planning kami nak berusaha bersungguh sungguh bulan 12 nie
tapi...
cer ko kira
kalau setat mengandung bulan 12
bulan 9 beranak kan?
bulan 9 cer korang teka bulan apa?
bulan syawal kan?
syawal tue ada juadah apa?
menarik kan juadahnyaaaa?
konpom aku menangis hiba sebab dalam pantang
jadi...
plan akan berubah
hahahaha

bulan 1,2,3,4 dan 5 sesuai kot nak mengandung
itu pun kalau ada rejeki dari Allah
sekiranya berlaku keajaiban bulan depan
who knows kan?
aku terima aja rejeki dari Allah maha pencipta
lagipun laki aku nie sukaaaa kot dengan bebi
aku nie bukan tak suka
suka sikit sikit aje
hahaha

ingat nak enjoy dulu la..
nak travel dua tiga negara
baru nak setat proses
tapi...
laki akuuuuu
uwaaaa bang tulun pahammmmm den
hahaha


ini bukan aku
hahaha
aku tengah bayangkan
kalau aku mengandung
konpom aku lagi gemokkk dari sekarang
maunya berat aku 100 kilo kot
uwaaaa
sadis dan tragis

Isteri Incik Fahmi =p

4 comments:

Lina Rahim said...

oh, samalah saya sini..Tak merancang la buat masa ni, tapi tengah study..Dah 9 bulan kahwin masih belum pregnant lagi tapi baju luar baju dalam semua kena tukar sebab badan dah macam mak orang.

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

huhu...kita serupa..benda yg sama terjadi pada saya..dan saya juga seperti puan, suami soh tunggu posting dlu bru leh nk pregnant..huhu..x pa, rzki itu milik ALLAH kan,,

Mia-Ina said...

ble dh mengandung, piki utk baby..i mean, kte mkn utk kesihatan baby & diri....jgn sedih2x ye

my note said...

shalin..., sama la dengan wani..., pas kahwin badan kena pam, sume baju kena 2kar saiz...., napa ye.., nk turunkan berat badan punya la susah.. ( berjaya turun masa posa jer.., pas raya naik berkilo-kilo