Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 21, 2010

kenapa saya suka Melaka

 Aku nak nyatakan lima sebab musabab kenapa aku siokkk giler giler dok di Melaka nie

 = Melaka nie bersih giler
bile ko masuk aje sempadan Melaka
ko akan rasa fresh air gitu
sebab tue rakyat jelatanya kurang stress
no pollution at all okay
haha

= kurang nak jem
dah lama aku tak rasa heavy traffic jam
kalau kat KL nun
berdesing telinga kalau nak sampai ke sesuatu destinasi
tapi kalau Melaka
rilek ajerrr
besh

=nak ke mana mana tempat dekat giler
contohnya hari nie nak ke maidin terbesar
10 minit aje dari rumah aku
nak ke jasko dan parkson
5 minit sahaja
nak ke Melaka Central
10 minit sahaja
memang dekat aje lah

= Makanan dia dapat memenuhi selera aku
aku nie kalau makanan memilih sket
kalau di Kelantan tekak aku kureng nak masuk
ntah nape ntah
=p
tapi kalau di Melaka
semua makanan dari seantero negeri ada
itu yang besh
tapi....
ikan pekasam idak pulak teman jumpe setakat nie
tsk tsk tsk

terakhir
=sebab laki aku stadi sini
aku dulu pun pernah kerja sini
praktikal pun di sini
dan dulu dulu zaman bercinta
selalu giler turun berdenting di sini
break off sekejab pun di sini jugak =p
nama lagi bandaraya bersejarah kan
so dia macam banyak relate dengan kehidupan aku

harap harap dapatlah mengajar di Melaka nie
semoga Allah memudahkan urusan hambanya
amin

selamat berhujung minggu

Isteri Incik Fahmi =p

1 comment:

Zariza said...

saya pun suke melaka..sebab dekat ngan umah tunang saya...ehehe

pastu bila sy p melaka..sy rasa damai n tenang..sy juga suka sejarah2 ni...

ape2 pun mmg saya suka melaka...hehhehe