Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 9, 2010

honeymoon

selesai sudah memasak
hihi

maka aku teruskan menaip entry
yang rasanya akan panjang
previous entry kan..
aku ada cakap aku pigi hanimun ke bukit merah
tapi...
wet world tue tutup
cilakak!
kenapa tutup hari selasa?
why?why?

setelah memuncung 8 inci
maka sang suami berkata
"kita ke terengganu nak?"
dan...
muncung tadi bertukar senyum simpul
macam bersanding di atas pelamin
ngeee

kami memulakan perjalanan pukul 10
dari rantau panjang ke terengganu
hanya 4 jam
dengan menaiki kereta

bila sampai di sana
baru pukul 1 lebih
so terhegeh hegeh tang mana hotel yang best
tetapi murah
cari punya lah cari
akhirnyaaaa
hotel sri malaysia menjadi pojaan hati kami

serius hotel sri malaysia murah
dan berbaloi
RM 110 semalam
include breakfeast for 2
hoyeh hoyeh
tapi diingatkan
check in pukul 3 petang yer tuan tuan

kami terpaksa tunggu 2 jam untuk check in
so..berjalan sambil berchanda
di pantai batu burok

abaikan model sumpahan itu
wahahaha
hotel sri malaysia kuala terengganu terbaek!

lepas aje check in
berehat kejap
petang tue bersiar siar sbb nak cari memory card
kamera ganas giler
sekali memori kad hilang
apakah?
terbang RM 85 untuk memori kad sahaja

then bersiar siar lagi di pantai ape ntah nama
dua dua perut berkeroncong sambil memainkan lagi siti nurhalija
maka..singgah untuk santap
dua dua model jelmaan di kuala terengganu
sambil menikmati matahari terbenam
kami sempat berposing
wah~
cam lomantik ala ala hero n heroin pakistan gitu
haha


berjalan mencari memori kad dan lepas aja dapat terus snap sana snap sini
puas hati aku sbb mahai sangat benda cinonet tue


ini bilik kami.haha
yang cerita di atas kisah hari pertama ketika berada di sana

ini pula cerita hari kedua

selesai breakfast pagi tue
rehat rehat kejap
dan..sang suami cakap
nak check in di tempat lain plak
maka..

kami memilih resort ini

murah gilak
RM 95 per day
dan termasuk breakfast
wah!
dan dan aku lompat gelek gelek depan laki aku
hehe

lepas aja check in
kami beli marrybrown untuk lunch
sapa cakap marrybrown tak shedap??
sedap weii
serius!
kalo tak caya bek korang test beli

petang tue kami buat nie

berjalan jalan di pinggiran pantai sambil nyanyi lagu negeri terengganu
hahaha
"tipu"

sang suami aku kuruih gila ok
tetapi!
baru baru nie dia timbang
dah naik 3 kilo
haruslah aku loncat hepi
dan sambil smabil loncat
harus lah aku nangis
sbb berat aku pun naik
tapi lebih berkilo kilo darinya
*-*

aku teruja gila dengan gambar ini
di capture oleh kamera kami
syok pulak bila tgk gambar nie
rasa macam...
wah~
over pulak
haha

malam tue kami berjalan jalan lagi
berjalan tanpa arah tujuan
melawat sana sinun

esoknya pulak
pagi pagi bangun 
untuk breakfast
ada nasi dagang
mmg terbaek dari ladang!
aku macam biasa
makan makan makannnnnnn tanpa menghiraukan persekitaran sekeliling
haha

lepas tue kami...

bergambar lagiiiiii

dan....
mandi laut
sumpah tak best
air masin
haha

aku pulak macam takut
kang tengah tengah mandi
tsunami
perghh
dan dan loncat naik ke darat

seterusnya
kami terjun pula ke kolam renang
yang nie aku sampai nangis nangis tak mau naik
hahaha
syok woo mandi kolam renang
beronang ronang dengan sang suami

part yang best
ko tau kan 
kalau dalam air
berat kita akan jadi ringan secara tiba tiba
dan dan aku suruh laki aku dokong aku
kemain syokkk ja dia dokong
sbb kalau aatas darat
harus lah terbalik
aku yang kenang dokong dia
haha
aku kan berat melebihi muatan
=(
hiba secara tiba tiba
haha

heheh
syok ooo mandi kolam renang
kalau lah ada kolam renang di rumah aku
setiap hari aku terjunnn
hehe

overall
percutian aku menyeronokkan
akan ku genggam kemas dalam lipatan
eceh
kira ala ala memori daun pisang la nie
:)

syok pulak kan bila dah kawen
jadi macam...
sukar untuk dinyatakan di sini
hanya sesiapa yang kawen aja yang mengerti

itu sahaja laporan hanimun aku
sekian
terima kasih


Isteri Incik Fahmi =p

6 comments:

my note said...

shahlin... klu x keberatan wani nk jemput shalin ke majlis kesyukuran pada 31/7 kat kuala ibai, kuala terengganu....

~ thalhazlin ~ said...

wah. best g honeymoon. hihi. ;p

cikgu@CiTi said...

wah sonot pegi halimum...semoga keseronokan yg dialami tidak terhenti hanya di alam hanimun..Binalah alam rumahtangga dengan kesabaran & tolenrasi..

cikgu@CiTi said...

Cikgu Shahlin..seronotnya pegi halimun..pastikan rumahtangga yg dibina cm setiap masa pegi halimun k..

アイ マ ン said...

wakakaka
makin menjadi-jadi isteri encik fahmi niey...
x per cekgu,
encik fahmi suke org rumah berat2
XD

PurPLe LaDy AiFA said...

besh nye shahlin! i baru je balik dr kuala terengganu last week. honeymoon jugak. tapi sbb last minute plan, and g sana naik flite dr KL, susah nak bergerak ke sana ke mari. tak byk tempat dijalan sebb duk kat felda residence. resort batu buruk tu dah penoh last week.. =( nak kne g lagi ni sbb tak sempat rs nasi dagang yang best! hukhiuk