Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 9, 2010

Fasa baru

lama aku tak menceceh di sini
FYI,aku baru aje balik kedah 3 hari lepas
naik bus wa cakap lu
dah lama sang suami aku tak naik bas
3 tahun kekdahnya
haha
aku dah macam lali naik bas nie
sblm ada kereta sendiri
bas adalah peneman setia hidup aku
di kala kerinduan mencengkam jiwa
terhadap mak ayah di kampung
*tipu*
haha

aku balik ke kedah sbb nak amek keta kesayangan aku
sejak aku kawen
dah 2 bulan aku tak naik keta tue
sebabnya di kelantan nie
kereta bercambah
so better aku letak di kedah nun
disebabkan aku dah nak memulakan fasa baru dalam kehidupan lepas nie
so
terpaksa bawak jugak kereta itu ke kelantan

surat untuk posting belom dapat
so
menjenuh aku fikir macam mana nak arrange life aku
sang suami berpendapat
cari rumah dulu di melaka
dan hiduplah kami sepasang suami isteri
buat sementara waktu
sebelum aku tau tang mana aku nak posting

dah la tak tau nak posting bulan berapa
dari aku terus membuat pembekuan lemak di rumah
better aku kerja sekejap
laki aku pegi kelas
aku jadi surirumah di hari biasa
tapi hari minggu
aku ngajar tusyen
so ada jugak income untuk keluarga kecil kami
cewah
ayat keluarga kecil tak buleh tahan
hihihi

maka
esok kami pun akan bertolak pada awal pagi
untuk ke melaka
ahad aku dah start kerja
isnin sang suami akan memulakan kelas
barang semua dah packing
banyak gilak
serius banyak

rumah awal awal kami dah cari
RM 300 sebulan
rumah dua tingkat
dan ada 3 bilik
bagi kami murah la
berbanding dengan KL
Melaka banyak rumah
tapi rumah untuk disewakan terhad
so kami grab yang mana ada
dapat lah rumah tue

sebelum kami nak dok di rumah tue
aku dah plan terbaekk
sekiranya aku posting di melaka
syukur syukur
mmg teruskan dok di rumah tue

tapi kalau posting selain dari melaka
tapi masih dlm semenanjung malaysia
aku akan balik seminggu sekali ke rumah tue
so..sang suami akan dok sorang la
sementara nak tunggu aku balik weekend

TETAPI
ayat tetapi musti ada!
sekiranya aku dapat sabah atau sarawak
maka...
(nanges dulu)
kena keluar dari rumah tue dengan kadar segera
dan kami akan homeless
huhu

kena plan lain sekiranya dapat sabah atau sarawak
heh~

aku mahu masak
sang suami membebel pulak suruh tolong di dapur
jawapan aku
"saya yang menurut perintah"
tata

Isteri Incik Fahmi =p

1 comment:

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Wahh bestnya kamu Shalin. Dpat merasa jd surirumah sepenuh masa sementara tgg posting. WaAaAa! Saya mahu jugek..huhu.

Shalin, camne kamu cari student nk ajar tution tu ek? Tingin jugak nak ajar tuition..bosanlah duduk umah je menambah lemak. Posting entah ke bilanya ntah. Haih!