Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 6, 2010

terkeduuuuuu

 astagfirullah....

aku ada sorang sahabat blogger lelaki yang aku kenal setahun yang lalu
time tue aku baru lepas break dengan bf aku(sekarang tunang aku)
then dia lah yang kol aku
tanya kenapa,mengapa
begitu begini
dan cuba mencari jalan penyelesaian terbaik buat aku
dia sesungguhnya seorang sahabat yang baik

even aku kenal dia through blog
tapi aku tau
dia juga manusia biasa
ada salah dan silap
tapi hari ini...

dia telah meninggalkan bumi ini
dia telah kembali menerima jemputan Allah
sesungguhnya hidup dan mati kita di tangan Allah

fyi,
ex gf dia aku kenal
kami sgt close
and im shared so many things with her
even we just know via email
but i know she very good
and a good friend of mine

and tadi....
aku baru dapat tau
hisham ini telah kembali ke sisi Allah
dia baru sahaja sebulan kawen
kuasa Allah siapa tahu?
aku sangat sangat terkedu
dan mintak korang sedekahkan
al-fatihah buat beliau
mari kita sama sama berdoa
agar Allah ampunkan dosanya
dan tempatkan dia ke sisi orang2 yang beriman
dan beramal soleh
amin....

kalau korang nak tau lebih lanjut
boleh ketik blog allahyarham di sini
bila kita meninggal
at least kita ada tinggalkan kenangan di blog kan
orang akan appreciate kita selamanya
korang boleh juga bace artikel di sini
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Barunikahmatiberdarah/Article/art_print

allahyarham baru sahaja kawen
masih merah inai di jari isterinya
tapi dia sudah tinggalkan buat selama lamanya
allahuakbarrrr
hanya Allah sahaja yang faham perasaan seluruh ahli keluarga allayarham

dear ex gf
usah meratapi insan yang telah pergi
kita yang masih hidup
kena teruskan perjuangan
yang penting sedekahkan fatihah banyak2 untuk arwah
dan berdoa
semoga dia ditempatkan di kalangan orang yang soleh
kita juga akan pergi dear
tapi hanya Allah sahaja yang tahu
bila dan di mana
serta bagaimana keadaan mati kita nanti

sesungguhnya kuasa Allah kita tidak mampu menghalang
hanya Allah berkuasa di atas muka bumi ini
jadi dear...
kuatkan hati dan tabahkan hati
dengan dugaan ini yer
im always here besides you dear :)
anything that u feel
im free to share with u
be strong girl!

4 comments:

puterikurekure said...

takziah buat keluarga arwah hisham.
:(

iza.rahman said...

Al-Fatihah utk arwah allahyarham...
Semuga Allah mencucuri rahmat atas rohnya...Amin!
Sampaikan salam takziah buat sahabat awak ye... :'(

@ty_farEd said...

innaLillah... alfatihah untuk arwah... n salam takziah pade family die n ur as arwah close fwen...

my note said...

takziah di ucapkan kepada keluarga arwah hisham.. Al- fatihah...