Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 20, 2010

fenin...toing~toing~

aku rasa aku dah gelebah biawak
hahaha
ada je perkara baru yang aku nak rancang
sebabnya....
29 APRIL nie aku nak balik kedah
since mak aku nak buat meeting
untuk adik beradik
dan jiran tetangga
so aku nak,aku ada jugak dalam meeting tue
especially meeting adik beradik

kenapa?
heh~
tak perlu aku nyatakan di sini
ini adalah majlis aku
so aku BERHAK untuk decide what i want
and what they should do on that day

so progress untuk meeting
aku buat macam aku di UIA dulu
macam mana?
kan setiap society ada commitee members kan
so aku akan lantik jawatankuasa
setiap sorang mesti ada tugas masing masing

let say mak su aku akan handle pengantin
so apa kena mengena ngan pengantin
mak su lah bertanggungjawab
*_*

then PA system,handle bunting
guest book
hadiah
goodies
dan segala mak nenek yang lain...
so maybe dengan cara ini akan lebih organize
dan perjalanan pada hari itu akan smooth

then aku akan listkan bidang tugas
means kalo DJ and PA system
kena buat apa
so mereka tahu la
apa yang patut mereka lakukan
aku akan taip
dan print out
dan amlam meeting tue
akan diedarkan
kepada seluruh ahli keluarga mak aku
senang~

then skrang aku tengah draft
kedudukan di homestay nanti
aku lukis
aku label di mana nak letak
buku tetamu
hadiah aku
dan kedudukan mak ayah aku di hari itu nanti
so aku akan print out
dan bagi sorang stau kepada kaum kerabat
mak aku pada malam itu

itu sahaja cara
supaya majlis akan berjalan dengan lancar
doa doa moga moga
terancang seperti mana yang aku nak
aku kena sentiasa berdoa
dan melakukan solat hajat
dengan kerappp
sebab...
time flies so fast
tinggal lagi 45 hari...
owh tuhan....

lancarkanlah perjalanan majlis aku nanti
ameennn...

 Mrs Fahmi To Be =>

7 comments:

fikaryna said...

amin...

my note said...

hati wani sudah bernyanyi dengan riang.......akhir leh jugak menjejak kaki ke bumi kedah untuk melihat shalin.....

@ty_farEd said...

jangan penin2 key...hurrmm.. yer ar.. lagi sebuLan lebey jer nak kawen ek... tapi.. bagus gak idea terancang tu.. saling tolong menolong...hope sume nyer berjalan lancar key..amiinn...

~ thalhazlin ~ said...

shahlin, nak tanya. apa website yang shahlin tempah t-shirt cam kat header blog shahlin ek? ingat nak tempah t-shirt situ. hee. thanks dear.

shahlin, anyway, good luck ek preparation kat kedah nanti :)

ShalinzZ85 said...

ryna:kasi la alamat kat shalin di email..

wani:mai jangan tak mai...nak tgk wani dgn penuh semangat.ngee

aty:hehehe..btw,thanks tau..doakan shalin yer!

thalhzlin:cube cek dlm post atau entry shalin yang lame lame..ada rasanye..

~ thalhazlin ~ said...

owh! ha'ah.. dah cek dah. thanks shahlin :)

idayusof said...

sayang...

jgn lupe ingatkan diorang sape yang akan layan sedara-mara dr pihak lelaki ye.

mmg sumer orang kene layan tetamu dr side lelaki. tapi kalau ade yang fix, at least diorang (pihak lelaki) xde lah duduk makan sendirian. taulah bile hari kenduri, mesti mak & ayah sebok sambut kawan2 dan jiran2 time makan beradab tu.


mcm kat umah sy ari tu, bile tetamu dah start ramai, adik beradik dah x sempat nak layan belah lelaki. takkan pengantin yang tgh makan beradab kene layan kot? hehehe. ade sorang pon jadilah. tanye cukup makan ke tak,
suruh tambah lagi ke... so orang lain boleh fokus kat tetamu yg lain. :)


semoga semuanya berjalan lancar... amin~