Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, July 9, 2011

merancang?

masa zaman bujang aka jaman anak dara
aku cukup takut giler nak beranak
dengar perkataan beranak
ya ampun
ngerinya sampai ke tulang sum sum

kengkonon pas kawen merancang setahun baru nak lahirkan zuriat
kengkonon sahaja ok
haha

bila dah kawen
lain pulak jadiknya
haha

plan yang setahun
ke laut
hanya 7 bulan kahwen
sang suami kepingin baby
siang malam nak baby
tidakkah kau pening?
inilah yang terjadi kepada diriku
cewah
haha

sebetulnya
bila dah kawen
perasaan menjadi wanita dan ibu telah menyerap masuk dalam diriku
haha
ko tau jalan ke mana mana
bila tengaok baby comei
alahai...
bilalah nak ada anak nie

kalau dulu jaman anak dara
tengok baby je
alah!tak nak lah
sakit nak beranak!
bertapa lah aku egois ketika itu
coiii
haha

sekarang
perasaan nak menjadi ibu nie membuak buak
dengan tendangan hari hari oleh si anak kecik dalam perut ini
serius rasa bahagia
:)

ditambah pulak sang suami suka dengan kanak kanak
membuatkan diriku tak sabar nak suruh dia basuh berak si kecil ini
wakakaka

harapan daku
semoga anak ini sehat
cargas
rajin
dan mengikut sifat sifat mahmudah bondanya ok!
hahaha

sekian laporan dari ibu yang sudah mengandung selama 35 minggu ini

 Isteri Incik Fahmi =p

2 comments:

notti netti said...

uihhsh okeee lah tu 7 tahun baru mintak...aku nie..baru kawin tak sampai sebulan, mak mentua and suami dah dok tanya...apahal tak boncit2 lagi....

Mrs Najib said...

h3h3h3 dulu wan mula2 kawin pun cam 2 gak hubby selalu minta baby now skg dia dh bz wan plak yg kepingin..haha hubby ckp rilex dulu...hohoho