Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 5, 2010

aku terpanggil untuk menceritakan tentang hari hari aku yang bermula seawal 5.30 pagi

hahaha
tajuk entry tak bley blah
serius uols
detik kehidupan daku kini bermula seawal 5.30 pagi
dasat kannn?
kalau dulu detik kehidupan aku setat 12 tengahari
kini ia bermula seawal pagi
hoho

bermula dengan bersilat di dapur
selama hampir lebih kurang 30 minit atau lebih
kemudian mengambil masa selama 10 minit untuk iron baju bajan tudung tudungan
kendian mandi dengan mengambil masa selama 10 minit
ditambah lima minit sterusnya sekiranya mandi berwajib
haha
kendian solat selama 5 minit
kejut sang suami 7 minit hingga 10 minit 6 saat untuk ciuman pagi
hahahahaha
dan....
bila dah siap bagai mekap chantek chantek
tinggal 5 minit untuk setat enjin kereta
dan..sarapan seperti kilat sabung menyabung
giler letih ko tau

itu belom ada sang cahaya mata
gamaknya kena bangun jam 4 pagi
mampos haku
hoho

balik sekolah pukul 2.40
lambat giler
hoho
sampai sampai solat makan tengahari bagai
oh ya..
aku masak untuk lunch pada pukul 5.30 pagi
balik panaskan nasi sahaja
menu selalunya 3 jenis sahaja
sebab laki aku bukan jenis pemakan orangnya
aku pulak tapau makanan ke sekolah
jadiknya..
berlaku penjimatan berdabel dabel di situ

petang pula menguruskan rumah
sampai sekarang rumah masih dalam tidak diurus
tidak ditambah dengan tanam tanaman di luar rumah
aku ada tanam serai,pandan dannnn daun kari
hahahah

malam pulak setat 9 malam
mula siang apa apa yg patut
sebab nak tumis pagi untuk lunch esoknya
pukul 10 aku sudah KONgggggg
king kong

bila masa nak bermesra
tiada masa
bila masa nak ringan ringan
ada ada
hahaha
yang berat berat
lupakan seketika sekiranya hari bekerja
aku letih tahap gondola
hahaha

nie taip di sini pun
tiga kali aku pause ko tau
pertama sebab angkat mesin basuh ngan laki haku
kedua sebab masuk baju untuk dibasuh
ketiga laki aku suruh bancuh air sebab dia nak makan

kalau adik adik sekalian yang muda mudi
baru belasan tahun da menggeletiks nak kawen
sebab tak tahannnn katanya
lupakan seketika ya!
sebab bila kamu udah berumahtangga
kena ada satu komitmen yang sangat tinggi

sekian laporan cikgu hari ini
jumpa lagi di lain entry
pantun dua kerat
kata cikgu BM kannnn?
haha

Isteri Incik Fahmi =p

4 comments:

Waniey said...

hahaaa..gile la hg ni selin..weh,,aku lupa la nak bg modul2 bm aritu..kan aku ckp nak bg..huhuu..aritu munsyi dewan kot yang bg talk..berguna utk hg sbg cekgu bm.ahahaaa..aku ase next 2weeks aku akn ke melaka lg,,tp utk program SBT..klo hg free ley kita gebang..aku bg modul skali.okeysss.

hanees said...

salam, rase mcm tak cukup 24jam kan...tu baru berdua....mcm mane agknye ek kalo dah betiga berempat dan seterusnye...ops, lupe....salam perkenalan ye....

cik fiza said...

mcm dasat je jadual harian seorang isteri huhu

HANIDIYU said...

oit... awat dok angkat mesin basuh?

no goooooooooood!

=]

ps: rajinya masak pg2. kita kol 630 br bgn tido. ahhahahah