Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 22, 2010

ya..saya mmg tak reti nak siang ikan

 tadi petang
aku teringin gila gila nak masak dan makan laksa
dengan gegaran air tangan aku sendiri
tapi....

hehe

aku kan...
tak gheti nak siang ikan
korang jangan nak gelak
mahupun menyumpah aku hokay!

aku memang tak gheti
maka aku pun tulis la di wall
sesaja suka suka
feedbacknya...
kemain mengata aku diorang nie
tanak geng

ko tau
aku baru baru nie
pegi soping di mydin nun
idup susah kan..
mydin je la terbaek setakat nie
nan ado nya nak terjah ke harods ke hape ke
hahaha
tunggu aku kaya gaji sebulan pat ploh ribu
aku soping tiap2 hari di parkson,harods dan soping mall yang gah lah kekdahnya
=p

di mydin kan ada bahan basah
so terdetik dalam hati
nak suruh mamat mamat tue siangkan ikan
sbb aku mmg tak gheti
laki aku jauh nun berada di port terbaek
sbb dia malu
aku nie ha
muka tak malu
suruh lah mamat mamat hensem tue siangkan
ko tau
diorang punya gelak tak hengat kat aku
cait!
kalo adik aku
sah aku siat siat mereka

sekali mereka berkata
"di sini ikan nie tak bleh siang kak"
"ikan beso beso je buleh siang"
waklu!!!
dan dan berlari
sambil tutup muka
hahaha
letak balik ikan belikan itu

sekian!
aku yang sampai sekarang tak gheti nak siang ikan
harap maklum
=__*

 Isteri Incik Fahmi =p

10 comments:

znur said...

shalin,

aida dh post resipi laksa guna ikan tuna dlm tin ke inbox shalin kt FB...

znur said...

shalin,

aida dh post resipi utk laksa ikan tuna ke inbox awk kt FB

wAt| said...

Cikgu,
sila rujuk kat http://www.youtube.com/watch?v=jZIMmrdDHvY&feature=related utk melihat cara-cara menyiang ikan yg ringkas.
tp memandangkan si penjual ikan ni mmg dah expert, bolehlah dia buat dlm 20 saat je.
hrp video ni membantu. :)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Cikgu, Kita geng! Wakakaka! Sumpah memang tak reti siang ikan jugak.

Balik umah mentua aritu pun awal2 dah bagitau kat mak mentua yang saya ni memang la failed tahap gred F bab siang ikan ni. Huhu

sara said...

oh jalan jalan jumpa post ni lak..kita sama laa :)
masak ikan reti tapi bersiang tak reti.

geli aaa nak pegang perot ikan tu.
bagi benda lain bleh lagi. Ikan mmg takleh blah langsung.

memang slalu suruh je dorang siang kan.kat market ke, tesco ke.

kalo kedai basah blakang umah pon tau kata sarah tak reti siang ikan. so ikan kecik2 pon dia tolong siangkan.hahaha..azab kan..


sarah
http://sarahsayangjiman.wordpress.com

.:Mrs. Engineer:. said...

sme lh kte...x reti gk siang ikan...penah blaja ngn mak...tp dh lupe...ho3

Xora said...

saya tak reti siang ikan dan tak kenal ikan :O

Mia-Ina said...

mmg pun..ikan besar2 je leh siang...tp klu mia beli ikan like keli / haruan, boleh lak dia siang. ikan kecik2x mcm kembung, kerisi ke..bw balik rumah kena siang..

teringat ms mak dak mia kawin dulu..dia pn x tau siang ikan..tp tok ajar dia ms hari ke-3 dia di umah mentua..malu x malu, mak dak mia tu ngaku gak..wp dlm hati mak dak ckp kat mia

"mia, mak dak mmg tak tau siang ikan..nilah akibat jrg tlg mak siang ikan, tau msk sikit2 je...,"

fikaryna said...

ryna pun x pandai jugak..hehe..tapi masih selamat sbb dok ngan parents..huhu.

E K A said...

kite pun sama gak..belasah je siang ikan...tp kalu nak balik umah mertua jenuh nuntut dulu...risau gak