Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 30, 2010

kenapa saya pilih untuk tidak bekerja?

owh~title entry di atas
bukan menunjukkan aku tidak kerja sampai selamnaya
tetapi
ko tau kan aku tengah tunggu posting
sama dengan Puan Yong Nana
setiap hari kami berdoa
supaya cepat cepat lah dapat mengajar
Puan Yong pulak
dah mabuk kerinduan tahap cipanzi terhadap suaminya
ampun puan
haha

Ikutkan badan
nak aja aku kerja
tapi ikutkan hati
jadi tak nak
aku mempunyai beberapa alasan yang maha kukuh

pertama
aku tak pasti di mana aku bakal dilontarkan
atau bahasa kasarnya di humban ke negeri mana
kalau Melaka
alhamdulillah
syukur yang tidak terhingga

maka...
dengan itu
tiga bulan ini
aku mahu menggunakan masa yang semaksimum mungkin
dengan suami aku yang aku cintai
=o
in case aku di humban ke Mumbai
upsss
silap
haha
ke Sabah atau Sarawak
atau ke negeri negeri lain
maka aku jadi tidak lah sedih atau hiba atau pilu sangat
sebabnya aku telah memaksimumkan 3 bulan
selepas berkahwin ini dengan menjaga kebajikan suami aku
faham?

keduanya
aku nie agak light light lazy
bahasa omputihnya cakap gtu
tapi bahasa kedahnya
"PENYEGAN"
haha
maksud di situ adalah malas
buktinya...
tak gheti siang ikan
hoho
maka...
3 bulan inilah
aku nak belajar memasak
pelbagai resepi aku kutip
aku print dan letak atas freeze
so bila suami aku cakap
nak makan ayam goreng berempah
aku pun start bersilat
sambil sambil bersilat
jeling jeling resepi yang aku print tempohari

dengan itu
aku akan feeling feeling jadi chef yang amat hebat
haha
setakat sebulan aku berada di rumah sendiri
perghhh
ko jangan tak tau
macam macam aku masak
boleh dikatakan
menjadi hebat wooo
dan sedap pulak tue
aku tau korang pasti jeles kan
sebab aku puji diri aku
haha

ketiga
aku risau
kang kalau aku kerja
aku tak sempat nak berehat sepenuh hati
dulu sebelum kahwen
aku telah bekerja keras
yang sangat dahsyat
so..bila dah kawen
rumahtangga jadi number satu
hihi
jadi..aku ambil keputusan
duduk di rumah
rasa macam mana jadi surirumah
dan rasa juga
ada ketikanya bangun tidur pukul 11 pagi
walla~
sorgaaa ko tau

dengan berbekalkan alasan yang tiga itu
arakian katanya
betul ke penggunaan arakian nie?
haha
aku shuka jadi surirumah
sebab?
sebab yang tiga tadi la

eh tapi...
weekend aku kerja tau
aku ngajar tusyen
so..sebulan ada la dalam RM 500
bersih untuk berjimba~
yahuuu...
alah..kerja weekend kejap aje
pukul 9 sampai 12 tengahari
kadang kadang pukul 1.30
dua hari dalam seminggu
ok what kan?

itu sahaja bebelan aku
esok aku akan ke PD
melawat MIL aku
dan juga anak buah suami aku
nanti aku stat membebel di sini

have a nice weekend ya korang
muaxxxx
daaa


Isteri Incik Fahmi =p

1 comment:

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Huhu..memang betol pun Puan Yongnana tu kerinduan amat kat incik suami...sampai tahap cipanzi, cavenzi, light light lazy..ice ice baby.haha