Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 28, 2010

butik pengantin yang aku rasa ok di kedah

ramai jugak yang bertanya
di mana butik pengantin yang ok di kedah
first mmg aku GILA GILA promote IXORA BRIDAL
IXORA nie ada dua cawangan
satu cawangan di JITRA
dan satu lagi di CHANGLUN
tapi kalau nak lagi best
better pergi ke CHANGLUN
sbb the owner ada di sana
namanya KAK AYU
kak ayu sangat sangat ok in handling customer
pekerja dia semua ok dan peramah
style yang macam mana korang nak
citarasa korang diorg akan titik beratkan

first time aku pergi sana
kak ayu yang recommend baju macam gitu gni
dan siap pakaikan aku lagi pakaian
sejak dari situ
aku tau
kak ayu ikhlas in her bisnes
sebab tue makin menjadik bisnes dia

design pelamin ko tak payah cakap lah
very the vass
ko pilih je yang mana berkenan
kawan aku ada sorang ambik kat kak ayu
so..dia mmg rekemen gila gila kat aku
dats why lepas je kejadian yang aku sumpah tak boleh lupa
aku sangat berhati hati memilih butik
kena survey betul betul
dan akhirnya
Allah temukan aku butik yang paling tepat
alhamdulillah

kedua
UMMIE ONE
terletak di CITY POINT
owner dia KAK MIN
KAK MIN gila gila orangnya
berceloteh dan peramah gila gila
dulu time aku tunang
dia lah yang mekap kan aku
murah gila ok butik nie
mekap tunang dengan harga RM 60
mekap akad nikah hanya RM 80
kak min siap suruh aku promote lagi
dan jaja nama dia dalam blog
suruh ramai2 pergi diskas dan handling dengan dia
tentang citarasa yang korang nak
owh~butik terletak di city point,alor setar
tingkat 3 kalau tak silap
akad nikah dan tunang
mmg aku ambik dekat dia
HIGHLY RECOMMENDED~

gaun plak aku ambik di YANA
terletak di Taman Pandan
Owner dia sangat peramah
dan baik hati
memang sweet je akak tue
siap rekemen lagi
gaun style macam mana aku harus pakai
aku just ambik gaun
dengan harga RM 150
ok lah kan...

ROMZY pun ok
dulu adik aku kerja di ROMZY
tapi pakej dia aku tak tau la macam mana
dari yang murah
sampai yang mahal la kan
tapi adik aku cakap
owner romzy sangat pemurah
dan ramai pekerja
so..adik aku ada jugak rekemen
tapi aku tanak
sbb aku nampak keikhlasan kak ayu lagi
:)

BUTIK DE KASIH
ok jugak
sbb jiran aku pernah sewa baju akad nikah dan bertandang
baju banyak design dan banyak pilihan
ramai jugak customer time aku pergi survey dulu

EILA BRIDAL DE ARMOUR
di shahab perdana
kawan aku ada 3 orang ambil pakej di situ
so far sangat ok
mekap di butik tue sendiri
owner dia peramah
siap cadangkan lagi
macam mana pelamin aku
macam macam lagi lah
peramah dan baik akak tue
aku tak ingat nama apa
tapi aku pernah survey di butik tue
dah dua orang kan kawan aku ambik di situ
so..ok lah jawabnya

lagi....SESIREH di Jitra
tiga orang kawan aku ambik di sana
owner dia sangat cute dan cantik
baju dia semua dilindung dengan plastic cover
mmg sangat sangat terjaga
pernah aku pergi survey
harga sangat berpatutan
dan kawan aku cakap pakej dia sangat menarik
kalau tak menarik
takkan kawan aku dah tiga orang ambil di tempat tue kan

so to B2B
aku hanya tau butik butik nie sahaja
yang lain lain aku tak tau
bukan tak best atau ape
tapi korang sila survey dulu
jangan main terjah,terkam dan gopoh
tapi kalau korang ambil di IXORA
terjah dan bagi deposit aje
memang puas hati sangat sangat
=p

insyallah
ada rejeki
anak aku punya majlis akikah nanti
aku akan come back to IXORA
untuk hiaskan pelamin mini
alah..macam artis artis buat baby shower diorang tue
hiks

semoga butik butik ini menjadi panduan berguna untuk korang
ape ape email je aku
yang mana aku leh bantu
aku cube



Isteri Incik Fahmi =p

11 comments:

makndak said...

salam. saya nak cite pengalaman pasal butik pengantin kat kedah, saya ambik kat changlun, kedai Z**z.area c-mart.bj nkah, kwen, hantaran, make up--tapi sgt x memuaskn, pg nikah-gubhan hantaran x siap, bj nikah x fit, aksesori bj kawen x lengkap, n owner suh kawan dia yg make up kan saya-too bad-(nikah n knduri sama hari)-service sgt teruk 2,3 ari b4 kawen(awal2 ok, janji macam2.saya x rasa saya sorang yg fussy, infact, saya x design sndiri bj kawen, ambk je kat kedai tu, det saya bayar half dah b4 kenduri.tapi memang sgt tkilan.so, ambil la pengalaman saya ni as lesson. jgn bimbang nak cerewet-ni W-day kamu, n jgn percya bila macam2 janji kamu dapt.

S!eZaN said...

saya dah booking kt dekaseh city plaza tuh..tunang pun amek dekat situ..rase nye semua ok je..tp pelanggan situ mmg ramai..kena booking awal2 lah..

Rose said...

wei ang penah dgr butik tar tera kt jalan stadium dpn kfc tu best dak? payah nk cari yang kt kedah kan.........

WEDDINGS BY OMBAK KLASIK said...

GGGG

Marisot said...

salam..boleh share pendapat sikit??i nk pilih make up utk bertandang..yg mana u recommend..leh ranking kan?? n klo ada nombor fon pun lagi cun..mintak reply ASAP.. Thanks in advance ya

PUTERI NURAZURIN said...

bleh bgi no tipon ummie butik 2....n alamt skali...

ixora couture kuala lumpur said...

thanks to sharlina coz mempercayai servis daripada ixora....
kami di ixora mengalu-alukan kedatangan bakal2 pengantin ke butik kami untuk sama2 merealisasikan impian perkahwinan anda bersama kami...
sekali lagi terima kasih di atas sokongan yang diberikan kepada ixora selama ini dan kami di ixora berjanji akan memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda semua di luar sana.....

ixora couture kuala lumpur said...

haaiii.... terima kasih to sharlina coz mempercayai sevis daripada ixora....
kami di ixora mengalu-alukan kedatangan bakal2 pengantin ke ixora untuk kami sama2 merealisasikan impian perkahwinan anda bersama kami....
sekali lagi terima kasih di atas sokongan yang telah diberikan selama ini dan insyaallah kami di ixora berjanji akan memberikan perkhidmatan terbaik buat anda semua yang berada di luar sana......

Haasz Boutique said...

http://facebook.com/HaaszBoutique
http://haaszcouture.blogspot.com/

tgk2 la butik pengantin nie ya & pls like our fb too! :)

baby fingers said...

salam...hye IXORA!! saya nak tnyer, u ada provide x rental gown servis? I nak sewa gown utk 'masquarede night'. tqvm :)



Tenda Niaga said...

www.tendaniaga.blogspot.com

ada sesiapa yang nak kenduri dan nak kan kanopi.

kami sedia membantu untuk keperluan kanopi dan hiasan khemah anda.

013-5159231 or tendaniaga@gmail.com

thanks.