Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 16, 2010

runsing ttg berat badan

Aku tengok semua orang diam membisuuuu aje weekend nieape korang buat hah?
aku sabtu semalam sekolah
sempena hari guru
ada gotong royong bagai

balik ingat nak tido n rehat2
tapi petang tue
berdesuppp pulak ke seromban
melawat ayah mertua hosmate aku
upsss
bakal la
then balik tue
singgah kejap di PD
saja syok2 nak melihat pantai
tenang seketika
tapi kejap je singgah sbb dah magrib

sampai je rumah
kong terus
mmg flat sbb letih
pagi nie mmg hazab giler nak bangun
tapi gagahkan juga untuk pergi mengajar

balik je lemau
lembik dan rasa nak rehat
sekali rasa sedih

ko nak tau sedih pehal?
sbb aku rasa badan aku dah naik
ishhh
aku nie pening dan rungsing pk
aku dah guna HERBAL LIFE
dulu aku guna ok je
boleh turun 2 atau 3 kg
tapi sejak sejak skrang
dah tak berkesan

maybe sebab aku tak pantang kot
aku makan ciput je
idak lah banyak bagai
tapi aku pelik
berat aku macam makin naik
terutama di vontot chumel aku
sungguh pelik la

dah la nest week aku nak p amek baju nikah
sekali pakai tak muat
mampos pengsan aku kat situ jugak
wei korang
aku risau nie
produk ape lagi nie berkesan
sbb tinggal 2 minggu je lagi aku nak kawen

risau sungguh la aku beb
cikgu shalin mahu kurus
tapi tak kurus kurus juga
apahal??

4 comments:

kay kamal said...

currently im eating only suku pinggan nasik sekali sehari..then pakai ankle weights 2kg berjalan kemana hala pon (ni baru seminggu)..

last month almost daily semangat pakai twisting board and ade la ilang kat hip tu seinci..tapi twist sampai 20 mins sehari tu..

and also since my daily job requires me to stand samapai 10 jam sehari..n stress..mayb gak ade turun sket kat c2..cz i blom kja takdak duit nk bli the products...

my note said...

shalin..
cuba senaman, pastu kurangkan ambik carbohydrate, kira jd vegeterian

~ thalhazlin ~ said...

dear, rasanya kamu patut bersyukur sebab ada orang yang lagi gemuk dari kamu, iaitu- saye. huhu. apapun, saya pun tengah berusaha nak turunkan berat badan ni. jauhkan makan nasi. banyak makan cereals, jus, mee sup etc. cayuk! sama- sama kita berusaha eh dear :)

Zulfazlan Jumrah said...

pegi joging la...