Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 31, 2011

percutian ke bandung part 1

DAY 1
berada di LCCT dari pukul 4 pagi
sebab flight awal pukul 6.45 pagi
masing masing excited sebab tak pernah sampai ke Bandung
dah lamaaaa gila aku tak bergambar secara ala ala model tau
sebelum nie kan aku mak gajah 
ini dah slim
so menggeletiks la mak nak bergambar
nak nak pulak companion aku semuanya menggeletiks kalo nampak kamera
:p

cuaca adalah baik
2 jam jugak perjalanan menaiki tambang murah ini
sampai aja di sana
semuanya teruja bagai nak gila
haha
dah sampai di epot bandung
kat indonesia waktu diorg lewat sejam dari malaysia
jadiknya kami sampai pukul 8 pagi tapi kat sana baru 7 pagi
cuaca kat sana nyaman dna dingin sekali 
ala ala di cameron highlands
seronot betoi cuaca kat sana

sampai aja di sana 
aku dan suami terus tambah luggage lagi 15 kgs
sebab kami berdua hanya 15 kgs
so aku mmg rasa tak cukup
sebab konon konon nak menyoping sakan
:p
itu bas kitaorang
aku dok ingat macam cikai cikai aje bile kat sana
rupanya tidak sama sekali
layanan dari tourist guide yang best
dan penduduk indonesia sangat peramah dan baik hati tau
 kat sini kami lunch
sedapppp makanan kat sini tau
rasanya semua restoran kat bandung makanannya adalah sedap giler

TIPS
lepas ajer kau turun dari bas
memang ramaiiii giler penjual penjual jalanan dan peminta sedekah akan serbu anda
so silalah buat derk aja
sebab barang barang yang diorang jual adalah mahal
barang barang yang diorang jual semuanya ada di pasar baru
which is more cheaper than penjaja tepian jalanan itu

lepas ajer lunch kitaorang di bawa ke factory outlet
kat sana banyakkkk gilerr FO
dan...kat FO sini dia kasi kami 3 jam untuk bershoping
disebabkan masa yang lama sangat
diorg semua mintak sejam aje
aku ngan laki aku plak tak tau
maka kami berjima lah kat rumah mode
belikan baju dan stoking kat zhafran
rupa rupanya diorg dah tunggu kitaorang sejam dalam bas
hahaha

nak check in hotel jam 3
kami sampai bandung jam 7 pagi
lama giler kan?
itu yang tourist guide bawak kami jenjalan habis ke semua FO
:)
aku ngan hasben just belikan baju 2 helai dan jeans DKNY kat zhafran dan stokin zhafran

after pukul 3 petang terus kami check in bilik
dan apa lagi masing masing keletihan yang teramat
maka semua adalah kedaung
aku pulak?
memerah susu untuk di bawa pulang ke malaysia

nanti aku ceritakan bagaimana prosuder bawak susu perahan EBM untuk naik flight dari indonesia ke malaysia yer!

jam 5 petang kami bersiap siap untuk dinner dan ke bali heaven FO
kat sini banyak batik batik chantik tau
aku rembat sepasang blouse dan kain batik ala ala kalimantan

sini bali heaven cantik sangat tau dia punya perhiasan
ala ala bali gitu
lepas ajer ke bali heaven kami ke dinner kat restoran mana ntah
aku dah tak ingat
tapi part yang buat aku terkujat adalah menu dia
bapak besar
siap laminate dengan plastik ala ala frame kau
haha
semua geng aku terkujat sebab tak pernah kitaorng tengok menu sebesar alam begitu
:p

kat sana kalau yang paling femes ikan garume
kalau ke bandung
semestinya kena cuba
sebab ikan tue sedapppp sangat

sampai ke hotel jam 10 malam begitu
maka tamatlah cerita hari pertama di bandung yang sangat best


Isteri Incik Fahmi =p

4 comments:

honeyz said...

hani penah p bandung tahun lepas... terbaek... kalo ada peluang nak p lagi... hehehe

FiZa said...

fiza bulan 5 ni nak p...dah tak sabar ni nak p....

Iwan Setiawan said...

Salam semua,

Hai, iwan dr bandung ada menyediakan perkhidmatan Transport & booking hotel. Untuk quotation perkhidmatan transport/supir di Bandung mahupun di Jakarta, boleh hubungi, sms @ email ke :

sms/call/whatsapp : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
tel Office : +622261699456
email : setiawantransport@gmail.com
website : www.setiawantransport.com
or can
sms/call/whatsapp at : 0173029722 (Bella @ Ila, Cheras Selangor- Isteri Iwan)
email : syabilah@gmail.com

Company Travel Agen iwan 100% milik orang ISLAM

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia