Anda Sahabat Saya Yang Terhebat

Perkahwinan kami

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 3, 2010

Pengalaman

 Sudah tiga hari aku mula berpraktikum di sebuah sekolah di sini

Pengalaman?

Sangat excited dan nerbes yang amat dasat karena ia merupakan pengalaman baru aku...

Dari kecik umur 5 tahun aku start mengajar dan hasilnya umur 25 tahun baru dapat mencapai cita cita nan satu ini

Target idak lah tinggi...takmo jadi pakar bedah mahupun doktor,hanya mahu bergelar pendidik sebabnya kita akan sentiasa didoakan oleh murid murid.hehe

Untuk hari pertama mendaftar sangatlah cuak yang tidak terhingga walhal ia tidak menjadi satu masalah besar pun kalo rileks sahaja tetapi aku kan jenis kelam kabut..so cuak nya menjadi terlebih sudah...

Pengetua dan PK sangat baik dan sangat welcome four of us mencurah segala ilmu di bumi sekolah itu...terselit perasaan gumbira kerana sekolah yang dipilih adalah sekolah terpilih :)

Cikgu cikgu pula baik baik belaka dan banyak memberi tunjuk ajar dan mencurah segala skill mengajar kepada aku!fuhhh!seronok sangat rasanya *_*

pelajar plak macam mana?

Lagi seronok sbb mereka sentiasa hormat akan cikgu2..tak kira cikgu pelatih mahupun cikgu yang sudah dilatih...jumpa cikgu aje mereka akan memberi salam...uishhh..teringat balik zaman aku sekolah dulu dan rasa ohhhhh macam tak percaya aku sekarang adalah CIKGU!hahaha

Proses P n P berjalan dengan baik...kerjasama yang pelajar bagi begitu tinggi!itu yang aku nak!

Esok plak hari sukan...even letih tetapi seronok sbb profession nie bukan semua orang mampu menggalas cabaran menjadi cikgu zaman sekarang!

================================================================
update perkahwinan

= Hubby "gendiks" lah pulak nak satu lagi persalinan di kelantan nanti..maka aku dah sewa satu lagi baju untuk outdoor di kelantan nanti.Tema outdoor: GOLD + HITAM
perfecto combination color dan bagi aku sangat nampak ekslusif.haha

= Hubby nak pintu gerbang di rumah dia..halahai..ingatkan di rumah dia simple aja ghupanya excited pulak mamat nie..siap request nak pintu gerbang dan nak cat bilik pengantin.umangkhaiiiii...

= Tema di Kelantan adalah HIJAU dan semuanya HIJAU...cantek!

= Kad kawen di tempah di KL..sama tempat ngan Q dan A..servis agak bagus!

= Kurang dah sket nak brainstorm tentang persiapan kawen kerana boleh dikatakan segalanya sudah di settle sejak balik cuti 2 minggu tempohari....ko tau,aku siap p SPA.hahahah...tapi bukan duit aku la kan...gile ko aku mana nak cekau..semestinya hubby yang belanja..maceh hubby kedingku..upssss

OIIIII..mana korang eh???sejak aku menyepi tak update blog kan..habis semua korang bertempiaran lari eh!!!!keji woooo...takmo kawan!haha

Mrs Fahmi To Be =>

7 comments:

asna cute said...

nasib baik akak komen kat page asna td.. terkial2 asna cari link akak tau hehe~

.:Mrs. Engineer:. said...

shalin, kami setia membaca blog mu...he3...yanie xdpt lh update utk blog shalin...die x naik pn kt blog list...ade kt bwh je...susah sket nk tau shalin update ke x...kne bkk, br tau...uhu...shalin try tgk setting blog shalin...

ErriNa said...

hai dear... yup..i org melaka.. tapi keje kat putrajaya..but every week i balik melaka... hhehehe... ada ms free kita jumpa k.. pegi tak gathering bloggers?

ErriNa said...

hai dear... yup..i org melaka.. tapi keje kat putrajaya..but every week i balik melaka... hhehehe... ada ms free kita jumpa k.. pegi tak gathering bloggers?

hanidiyu said...

shalin..ai ketandusan link blog u lah.

wahhh mesti xcited kan praktikal...ari2 pon int student aja..ahhahahha
chaiyok2.

nadeera said...

tak dpat tau awak update ker tak blog awak..sbb tak der update dari shalin..sib baik terbuka,rupanyer byk dah update. huhuhu

murnie sangat said...

as salam, hai, saya baru nak try mohon dpli..share la sikit pengalaman masa mohon and masa belaja. tenkies